طراحی سایت

قالب وبلاگ

نبود سرمایه؛بزرگترین چالش کار آفرینان کردستانی - ستاره آسمان
سفارش تبلیغ
صبا ویژن

طراحی سایت


ستاره آسمان
چاوەکانم داخست تا کە چاوی خومارت نەبینم لە نەکاو دڵم گووتی خۆ ئەمن ھەستی دەکەم و دەیبینم

کردستان با بهره‌مندی از ده‌ها هزار نیروی خلاق، کارآمد و تحصیلکرده از استان‌های غنی در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی پایدار محسوب می‌شود که تحقق این موضوع نیازمند تلاش و همت همگانی و تسهیل امور ازسوی مدیران مربوط است.


به گزارش آفتاب دل، کارآفرینی از موضوع هایی است که در همه ابعاد توسعه اقتصادی و اجتماعی از حدود 20 سال به این سو عملا در دنیای تجارت و کسب و کار مطرح شده است. کردستان نیز با بهره‌مندی از ده‌ها هزار نیروی خلاق، کارآمد و تحصیلکرده از استان‌های غنی در حوزه کارآفرینی و اشتغالزایی پایدار محسوب می‌شود که تحقق این موضوع نیازمند تلاش و همت همگانی و تسهیل امور ازسوی مدیران مربوط است.


بخش صنعت در کردستان از صنعت پایدار، متوازن و محکمی برخوردار نیست، چراکه بیشتر صنایع موجود در این استان، صنایع کوچکی هستند که به دلیل بدنه ضعیف مالی، نبود نقدینگی و سرمایه در گردش و بازار مناسب، توان رقابت این واحدهای تولیدی بزرگ را ندارند و همین موضوع، آسیب‌پذیری آنان را افزایش داده است.


نبود صنایع بزرگ و مادر در کردستان از دیگر مشکلات بخش تولید در این استان است و نداشتن سرمایه بر مشکلات آنها می افزاید.


ضوابط بانکی مانع رشد اقتصادی کردستان
یک کارآفرین کردستانی در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهارمی کند: در استان ما به کارآفرینی توجه چندانی نمی شود و با اینکه به گفته مسئولان، منابع قابل توجهی در بانک‌های استان وجود دارد، اما این منابع در اختیار تولیدکنندگان قرار نمی‌گیرد.


"آرمان امجدی" ضوابط بانک‌ها را از عوامل رکود کارآفرینی در استان می داند و ادامه می دهد: در کشور و کردستان ضوابط دست و پاگیر بانک‌ها از عوامل بازدارنده در رشد اقتصادی محسوب می شود. باید سامانه بانکی کشور با شرایط فعلی متوقف شود تا تولید بتواند نفس بکشد. از دولت هم انتظار داریم که در این حوزه ورود پیدا کند.وی می افزاید: بانک‌های تجاری به هیچ وجه تعامل مناسبی با کارآفرینان ندارند و این قشر در استان از جایگاه خوبی برخوردار نیستند.


 حمایت از بانوان کارآفرین
یکی دیگر از کارآفرینان استان که کارگاه تولیدی شیرینی پزی دارد نیز دراین باره اظهارمی کند: به عنوان یک کارآفرین، نیازمند سرمایه هستم تا بتوانم کارم را گسترش دهم، اما هربار که به بانک ها مراجعه می کنم، سنگی جلوی پایم می اندازند.


" شریفه اسکندری" می گوید: مشکل کنونی ام نداشتن سرمایه و ضعف اساسی حمایت های دولتی است، چراکه اعتقاد دارم اگر مسئولان مربوط به بانوان به همان اندازه که به مردان توجه دارند بها دهند، چرخه تولید داخلی می چرخد و با هیچ مشکلی در این زمینه برخورد نمی کنیم.


وی ادامه می دهد: قوانین و مقررات باید کمی بازنگری شود تا کارآفرینی رشد کند. قانون کار هم به کارفرما و هم به کارگر مربوط می شود و در قوانین فعلی، کارگر و کارفرما هر دو زیان می بینند.
این بانوی کارآفرین کردستانی اضافه می کند: قوانین باید سبب تقویت سرمایه گذاری شود، نه اینکه هر روز تعداد باجه های بانکی زیادتر شود.


بازارهای هدف
یک کارآفرین دیگر استان که کارگاه تولیدی پوشاک دارد نیز اظهارمی کند: به دلیل نداشتن سرمایه نمی‌توانم پارچه ها را به صورت انبوه خریداری تا به افزایش تولید و درآمدم کمک کنم. برای این کار، نیازمند وام و تسهیلاتی ویژه هستم.


"جمال عباسی" از وضع موجود گلایه‌مند است و می گوید: یک کارآفرین برای خودکفایی و حرکت در مسیر تولید باید از هفت خان رستم  بگذرد و باید ازسوی دولت به کارآفرینان بهای کافی داده می شود.


وی عنوان می کند: در ظاهر هیچ مشکلی نداریم، اما درعمل در همه جا مشکل داریم. وقتی وصول چک برگشتی سال ها طول بکشد، اعطای دریافت یک وام که همه مسئولان مصوب کرده اند سال ها طول بکشد و موضوع هایی ازاین دست همه مشکل هستند. تعدادی از قوانین باید اصلاح شود، اما می دانم که از پیشنهاد تا اصلاح  نیز سال ها طول می کشد.


این کارآفرین کردستانی همچنین با اشاره به نبود حمایت‌های مسئولان از کارآفرینان اضافه می کند: با بهره‌گرفتن از فرهنگ بومی می‌توانیم اشتغالزایی و تحول اقتصادی ایجاد کنیم، اما باید مسئولان ما را برای شناسایی بازارهای هدف حمایت کنند، زیرا اکنون بیشتر تولید کنندگان نیازمند این بازارند.


بهره‌گیری از فرهنگ و هویت ملی
یکی دیگر از کارآفرینان استان که کارگاه صنایع دستی دارد نیز دراین باره می گوید: کارآفرینی بسیار سخت است و افرادی که در این عرصه موفق شده اند، واقعا هفت خان رستم را طی کرده اند. هرچند آغاز کسب‌وکارهای متعدد به شما این ضمانت را می‌دهد که زندگی‌تان هرگز کسل‌کننده نمی شود، اما آغاز مشاغل مجموعه‌ای از چالش‌ها و هیجان‌های منحصربه‌فرد را نیز به همراه دارد.


"فرهاد کاکه خانی" با اشاره به ویژگی‌های یک فرد کارآفرین ادامه می دهد: کارآفرین باید بااخلاق باشد و طوری عمل کند که ضامن فرهنگی اجتماع ما باشد، چون تربیت بر تعلیم مقدم است.


وی اضافه می کند: صنایع دستی موضوع ویژه ای است، چراکه فرهنگ و هویت ملی ماست. صنایع دستی ارزش فرهنگی، اجتماعی و فنی دارد و موضوع کارآفرینی و کسب و کار، فقط بخشی از این موضوع بزرگ را شامل می‌شود. کارآفرینی در حوزه صنایع دستی از اهمیت زیادی برخوردار است. بنابراین باید دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روی آن تمرکز کنند و اهمیت زیادی به این حوزه دهند.


این کارآفرین امیدوار است که ارتباط بیشتری با کارآفرین برقرار شود تا آموزش و کارآفرینی و توجه به افراد آموزش یافته در حوزه صنایع دستی و آکادمیک و شناخت بخش‌های غیر آکادمیک محقق شود.


کاکه خوانی با بیان اینکه باید میان صنایع دستی و سرگرمی دستی تفاوت‌قائل شد، ادامه می دهد: کار در حوزه صنایع دستی مانند فعالیت‌های کارگری نیست. بنابراین باید به تفاوت این رشته با سایر حوزه‌ها توجه کرد.


راه کار آفرینی هموارتر شود
این کارآفرین کردستانی با اشاره به وجود چالش های بسیار در حوزه صنایع دستی، عنوان می کند: درطول فعالیتم با مشکلات زیادی روبه رو شده ام، اما باید راه را برای کار آفرینی هموارتر کرد.
کاکه خوانی حفظ سنت ها در تولید و ارائه صنایع دستی درکردستان را  یک مزیت کم نظیر برای جذب گردشگران خارجی می داند و بر ضرورت افزایش کیفیت این محصولات تأکید می کند.وی ادامه می دهد: شرکت در نمایشگاه های خارج از کشور و نیز برپایی نمایشگاه‌های تخصصی- صادراتی در داخل استان و دعوت از فعالان و بازرگانان خارجی حوزه صنایع دستی برای حضور در کردستان، بهترین کمکی است که دولت می تواند برای گسترش این صنایع انجام دهد و در این زمینه به کارآفرینان صنایع دستی استان کمک کند.


موانع اداری رفع شود
«خسرو جمشید نژاد» کارآفرین سنندجی دیگری است که در زمینه ساخت در و پنجره کارآفرینی کرده است. وی اظهارمی کند: در جامعه در زمینه کارآفرینی دچار تناقض هستیم. ازسویی می‌گوییم کارآفرینان خودانگیختگی و خوداتکایی دارند و خلاق هستند، اما ازسوی دیگر از دولت انتظار داریم برایمان همه کاری کنند. دولت باید تنها این موضوع را مدیریت کند و فراهم‌کننده و تسهیل‌کننده بستر باشد که این کار به کندی در استان انجام می شود.


ایجاد نظام کارآفرینی پایدار
یک کارشناس اقتصادی کردستان اظهارمی کند: چند سال است که پایداری در بسیاری از حوزه‌های فعالیت‌های جامعه وارد شده، چه بسا وقتی صحبت از توسعه پایدار می‌شود منظور خارج شدن از فعالیت‌های جزیره‌ای است.«جمال الدین مفاخری» می افزاید: هدف کارآفرین ایجاد انسجام و یکپارچگی میان جزیره‌ها و فعالیت‌های مختلف است و در این کانون هم هدف ما ایجاد نظام کارآفرینی پایدار است.


وی با بیان اینکه لازمه کارآفرینی، ارزشمند بودن فعالیت‌های آن است بیان می کند: باید شرایطی فراهم شود که کارآفرینان به ادامه کار خود رغبت پیدا کنند.این کارشناس اقتصادی تداوم در کار را عامل بهره‌وری می داند و می گوید: استمرار حمایت از کارآفرینان برای ایجاد اعتماد در آنها بیش از پیش اهمیت دارد.


مفاخری عنوان می کند: اگر کارآفرین بخواهد موفق شود باید تعدادی از عناصر مانند بانک‌ها و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ایجاد کارآفرینی پایدار راه را هموارتر کنند.


وی با اشاره به این که نظام اداری در این مهم نقش اساسی دارد، می افزاید: باید با تشکیل کارگروه و تدابیر ویژه، نظام تسهیلگری برای کارآفرینی ایجاد شود.این کارشناس اقتصادی اضافه می کند: در برخی موارد از زمانی که ایده‌ای به ذهن می رسد تا زمانی که می خواهد محقق شود، آن ایده در مسیر مشکلات نظام اداری از بین می‌رود.


گزارش از غریبه رحیمی



.: Weblog Themes By Pichak :.



بازدید امروز: 354
بازدید دیروز: 179
کل بازدیدها: 264613

تمامی حقوق این وبلاگ محفوظ است | طراحی : پیچک

  • فروش بک لینک فالو | فروش بک لینک با کیفیت